Türkiye’de Balayına Gidilebilecek 10 Romantik Lokasyon

Türkiye’de Balayına Gidilebilecek 10 Romantik Lokasyon

AnasayfaBlogGüncel BilgilerTürkiye’de Balayına Gidilebilecek 10 Romantik Lokasyon
Güncel Bilgiler
Gezi
Yeme & İçme
Etkinlik
26 Haz 2022 14:05

Balayına giden çiftlerin, tatil planlarken yaptıkları en büyük hata, geri dönüşlerini planlamamaktır. İstanbul’da evlilik telaşı ile unutulan bu planın en büyük parçası Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan araç kiralama yapılarak çözülebilir. Havalimanının dönüşteki o hengamesine karışmadan, hemen aracınızı teslim alıp evinize yol alabilirsiniz. 

Balayı lokasyonlarına dönecek olursak, Türkiye bu konuda bir cennettir. Hem yaz mevsiminde evlenenler, hemde kış mevsiminde evlenenler için pek çok balayı lokasyonu bulunuyor. Fakat biz şimdilik 10 adet lokasyon ele alacağız. 

İşte balayına gidebileceğiniz 10 romantik lokasyon;

  • Ayvalık

Ege’nin sessiz sakin koylarından olan ve en sakin denizinin olduğu bölge olunca, deniz, kum, güneş yapıp balayınızın tadını çıkarmanıza olanak tanır. Ayrıca Ayvalık tostunun meşhur olduğu bu bölgede sadece otelde kısılıp kalmadan pek çok güzel romantik yerler görüp fotoğraf çekebileceğiniz mekanlar ve yerler mevcuttur.

  • Assos

Çanakkale, hem tarihi ile hemde eşsiz doğası, denizi ile turistik bir bölgedir. Özellikle Assos romantik bir balayı lokasyonudur. Gündüzleri sakin denize girip, güneşlenebilirsiniz. Kafa dinleyip, çiftlerin birbirlerine odaklanacağı sakin lokasyonlardandır.

  • Bodrum

Bodrum, hareketli gece hayatı, soğuk ve sakin denizi ile hareketli bir balayı fırsatı sunuyor. Gündüzleri bakir koyları dolaşarak denize girip, güneşlenebileceğiniz, gece ise renkli ve hareketli gece hayatı ile eğlenerek unutulmaz bir balayı yaşayabilirsiniz.

  • Olimpos

Uygun bir bütçe ile balayınızı geçirebileceğiniz lokasyonlardan olan Olimpos, Antalya’nın güneyinde kalıyor. Bu bölgede ağaç evlerde konaklayıp, deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Uludağ

Kış mevsiminde evlenenleri de unutmadık. Kış turizminin uğrak noktalarından olan Uludağ’da eşinizle kartopu oynayabilir, kayak yapabilirsiniz. Ayrıca Uludağ’ın o temiz havası sağlığınıza olumlu yönde etki edecektir. Uludağ’a alternatif olarak Kartepe’yi de tercih edebilirsiniz.

  • Abant

Kış veya sonbaharda evlenen çiftler için oldukça sakin ve romantik bir lokasyon olmak ile birlikte doğa manzarasına doyabileceğiniz bir lokasyon. Abant’a geldiğinizde gündüzleri göl kenarında yürüyüp doğanın her rengini görebilir, geceleri ise şömine başında eşinizle geleceğinizi konuşabilirsiniz.

  • İzmir

Yaz mevsiminde evlenen çiftler için popüler bir lokasyondur. İzmir’de gündüz Ege’nin masmavi, sakin denizine girip güneşlendikten sonra, geceleri alaçatı, saat kulesi, asansör gibi mekanlarda instagram için fotoğraf çekilebilirsiniz.

  • Kapadokya

Balayı denince akla gelen ilk lokasyonlardan birisidir. Bölge geniş bir açık hava müzesi gibidir. Bu yüzden Kapadokya’da araç kiralama yaparak daha rahat gezilebilecek lokasyonları görmeniz mümkündür. Kapadokya’da yerel şaraplar tadabilir, pek çok peri bacası görebilirsiniz. Sabah erkenden kalkabilirseniz, balonların oluşturduğu ve çok az kişinin şahit olduğu romantik manzarayı seyredebilirsiniz.

  • Uzungöl

Uzungöl, Karadeniz turizminin uğrak noktalarından bir tanesidir. Bölgeye ulaşmak için pek çok doğal güzellik görmeniz mümkündür. Fakat söylemeden geçmek olmaz. Sürekli hareket halinde olacağınız için yorucu bir tur olabilir. Fakat bölgede ormanın içerisindeki bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Bu da bambaşka bir deneyim sunuyor.

  • Ağva

Uygun fiyatlı bir balayı tatili arayanlar ve İstanbul’da evlenecekler için yakın bir lokasyon. Bungalov evlerde konaklayabilir, biraz temiz hava alıp, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Böylece Türkiye’nin uğrak balayı tatili lokasyonlarını sizler için listelemiş olduk. Böylece sizlerde Elitcar’ın sunmuş olduğu uygun fiyatlı araç kiralama seçenekleri ile çok rahat bir şekilde gezebilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.