Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler

Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler

AnasayfaBlogDuyuruTrafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler
Duyuru
02 Ara 2022 12:05

Otomobiller, hayatımızı kolaylaştıran bir icattır. Fakat hiç düşündünüz mü, trafikteki herkes usta şoförlerden mi oluşmaktadır? Özellikle büyükşehirlerde araç kullanmak oldukça zor olabiliyor. Bu hususta eğer İzmir’de yaşıyorsanız, İzmir’de araç kiralama yaparak pratiğinizi artırabilirsiniz. Pratiğin yanı sıra iyi bir şekilde araç kullanmanın sürücü psikolojisi ile doğrudan bağlantısı bulunmaktadır. Bu hususta, sürücü koltuğundaysanız, stres ile baş edebilmeniz gerekmektedir. Bizlerde sizler için bu tarz durumlarda işinize yarayabilecek birkaç tavsiye hazırlamayı uygun gördük. İşte trafikte stresinizi azaltabilecek o tavsiyeler aşağıdaki gibidir.

1) Aracınızı tanıyın.

Yeni bir araç satın aldığınızda veya araç kiraladığınızda o aracın tanımadığınız özellikleri bulunmaktadır. Araç segmenti farklı ise aracın boyutları ve çekiş gücü değişik olabilir. Bu hususta araç acemiliği denen halk arasında bir tabir bulunmaktadır. Bu tabir, genellikle yeni satın alınan araçta henüz çok fazla tecrübe kazanılmamış olması anlamına gelir. Çok uzun süre kullanılan araçlara sürücüler alışırlar, trafikte ne kadar yer kapladığına dair hisli sürüş dahi yapabilirler. Fakat yeni alınan veya yeni bir araçta deneyim kazanılmaya başlandığında bu durum gittikçe azalsa da yeni bir araç aldığınızda biraz daha dikkatli olmanızda fayda olabilir. Bu hususta araç kiralama yaptıysanız, kiralama yaptığınız şirkete araçta bulunan tüm özelliklerin anlatılmasını isteyebilirsiniz. Yeni otomobil satın aldıysanız eğer, araç ile ilgili tüm özellikleri araştırmanız önerilmektedir. Bu hususta yıllardır kullandıkları araçlarda hiç bilmedikleri özellikler keşfeden sürücüler dahi bulunmaktadır. Araştırmak bu konuda önemlidir. Aracınızı bireysel olarak tanımaya özen gösterin, trafikte daha etkili olduğu sürüş anında hissedeceksiniz.

2) Mümkünse trafiğin az bulunduğu yolları tercih edin.

Seyir esnasında yolda en çok stres yaptığımız durumlar arasında trafiğin sıkışması görülür. Günümüzde pek az insan sıkışık bir trafikte sakin kalabilmektedir. Trafikte acele etmeniz, yanlış manevralar yapmanıza neden olacaktır. Gerekirse geç kalın çünkü kaza yaparsanız varmak istediğiniz yere hiç varamayabilirsiniz. Günümüzde pek çok harita ve yol uygulaması bulunmaktadır. Yeni nesil bir otomobil kullanıyorsanız, aracınızın içerisinde dahi bu yol ve harita sistemlerinden görebilirsiniz. Bu sistemleri kullanmaya alışmalısınız. Sürekli olarak geçtiğiniz yolları ve çevreyi tanımaya özen gösterin. Hiç kimsenin bilmediği için kullanmadığı o kadar fazla yol var ki, keşfettiğinizde anlayacaksınız. Haritalar üzerinde kısa bir araştırma yaparak alternatif yollar belirleyebilirsiniz. Her gün geçip gittiğiniz yolları farklı farklı rotasyonlardan ilerleyerek gittiğinizde belki de kimsenin kullanmadığı yollar keşfedebilirsiniz. Böylece trafiğe girmediğiniz için stres seviyenizde gözle görülür bir düşüş yaşanacaktır.

3) Araç kullanırken daima sakin kalmaya özen gösterin.

Araç içerisinde psikolojik olarak sakin kalmaya özen göstermelisiniz. Böylece daha sürüş anında daha sakin kararlar verebilir ve kaza yapma riskinizi azaltabilirsiniz. Özellikle araç kiralama yaptığınızda stres yapmamaya ve araç içerisinde sigara içmemeye özen gösterin. Çünkü stres, sürüş esnasında yanlış kararlar almamıza sebep olur. Duygu yükselmesi yaşadığımız sinirlilik anları yaratır ve kaza yapmamıza sebep olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken husus: stres yapmayın gibi bir tavsiye vermiyoruz sadece stresi kontrol altına almanız gerektiğini belirtmekteyiz. Çünkü stresin her insanda bulunabileceğinin farkındayız. Her sürücü tıpkı sizin gibi trafik içerisinde streslidir. Yalnızca stresi kontrol edebilen sürücüler, trafikte güvenle seyir halinde durabilir.

4) Uzmanlardan eğitim alın.

Stresin her insanda bulunabilen bir durum olduğunu belirtmiştik. Eğer stresinizi her ne yaptıysanız kontrol altına alamıyorsanız, uzman bir psikologdan bu konuda tavsiyeler alabilirsiniz. Günümüzde insanlar psikoloğa gitmeyi pek uygun bulmuyorlar fakat şunu bilmelisiniz ki bu insanlar bu konuda uzmanlar ve bu konuda desteğe ihtiyacınız bulunuyorsa, destek almaktan kime ne zarar gelir ki. Ayrıca stres, kalp sağlığınızı etkileyen fakat hayatımızda bulunan bir duygudur. Stres, özünde insanı bir duruma veya herhangi bir şeye hazırlanmasını sağlamaktadır. Günümüzde stres, bu işlevini yitirdiği için ve sürekli bu duruma maruz kaldığımızdan dolayı kalbimiz başta olmak üzere tüm beden sağlığımızı yitirmekteyiz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.