Topkapı Sarayı Müzesi Rehberi (Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücretleri)

Topkapı Sarayı Müzesi Rehberi (Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücretleri)

AnasayfaBlogGeziTopkapı Sarayı Müzesi Rehberi (Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücretleri)
Gezi
Doğal & Tarihi
Güncel Bilgiler
26 Haz 2022 13:55

Topkapı Sarayı Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul’u bilenler için aslında gitmesi çok kolay bir konumdadır. İstanbul’da araç kiralama yaparakta daha rahat ulaşabilirsiniz. Müze, İstanbul’un Fatih semtinde bulunuyor. Müzeye gitmenin en hızlı yolu Kabataş - Bağcılar tramvay hattını kullanmak ve ardından Sultanahmet durağında inmektir. Aya Sofya ve Hürrem Sultan Hamamı önünden geçtiğinizde müzeye ulaşabiliyorsunuz.

Anadolu yakasından gelecekler için, Kadıköy veya Üsküdar’dan vapur ile Eminönü veya Kabataş’a geçebilir buradan yine tramvay hattına binebilirsiniz. Fakat bizler sizlere vapur yolculuğunuzdan sonra yürümenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü yürürkende görebileceğiniz farklı bir tarihi atmosfer bulunuyor.

Topkapı Sarayı’nın Kısa Tarihi

Topkapı Sarayı, Fatih Sultan Mehmet’in emriyle yapılmıştır. Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul'u fethetmesinin sonrasında devletin yönetilmesi için bir saray ihtiyacı doğmuş ve 1460 yılında yapımına başlanmıştır. Topkapı Sarayı'nın inşası 1478 yılında tamamlanmıştır. Topkapı Sarayı, 19. yüzyıla kadar eklenen yapılarla genişlemiştir. Bu genişlemeye Dolmabahçe Sarayı gibi saraylarda dahildir. 

Topkapı Sarayı Müzesi Güncel Giriş Bilet Ücreti

Bu makalenin yazıldığı tarih itibariyle müze giriş ücreti 100 TL’dir ve müze kart geçerlidir. Açıkçası müzeye girerken bir kaç dakikanızı ayırıp müze kart çıkartmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü müze kart ile İstanbul’da çoğu müzeye ve tarihi yere bu kart ile girebiliyorsunuz. Girebildiğiniz yerlere Galata Kulesi’de dahildir. Müze kartın geçerlilik süresi bir yıldır.

Müze içerisinde, girebileceğiniz farklı yerler ve o yerlere girerken turnikeler göreceksiniz. Müze içerisinde Harem bölümü ve Aya İrini bölümü için ekstra ücretler ödemeniz gerekiyor. Bu ücretlerde harem bölümü için 70 TL, Aya irini için de 60 TL olarak belirlenmiştir. Bu bölümler için malesef ki müze kart geçerli değildir.

18 yaş altı ve 65 yaş üstü türk vatandaşları, gaziler, gazilerin ve şehitlerin eşleri ile bu kişilerin çocukları, engelliler, askerler, basın kimlik kartına sahip olan kişilerin de müzeye girişi ücretsizdir.

Topkapı Sarayı Müzesi Ziyaret Saatleri

Topkapı Sarayı Müzesi salı günleri hariç her gün açıktır. İl dışından gelecekler için de İstanbul Yeni Havalimanı’ndan araç kiralama yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçak bileti alırken dikkat etmeniz gereken nokta ise saatlerdir. Çünkü müze yaz sezonu yani 15 Nisan ve 30 Ekim arasında sabah 09:00 ile akşam 19:00 arası ziyaret edilebilir. Son girişler akşam saat 18:00’de yapılması gerekir. Kış sezonu için yani 30 Ekim’den 15 Nisan arasında ise sabah saat 09:00’dan akşam saat 17:00 arası ziyaret edilebilir. Son girişler akşam saat 16:00’da yapılır.

Bu makalemizde de sizlere Topkapı Sarayı’nı ziyaret etmeniz hususunda bazı değerli bilgiler verdik. Sizlerde müzeyi gezdiğinizde bunu bizler ile paylaşmayı unutmayın. 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.