Kiralık Arabada Bir Yolculuğun Keyfini Çıkarmak İçin Paketleme İpuçları


Kullanıcılar bazen kendi araçları ile bazen de hava yolunu kullanarak memleketlerine veya tatile gitmektedirler. Memleketi Kayseri olan birinin İstanbul’dan oraya karayolu ile gitmesi 800 kilometre yol gitmesi demektir. 800 kilometre ise neredeyse 9 saat sürmektedir. Halbuki havayolu ile gidip, Kayseri’den araç kiralama yapsa, hem daha az maliyetli olabilir hem de daha az yorgunluk hissedersiniz. Hal böyle olunca kiralamak daha mantıklı gelebilir. Fakat ister kiralama yapın isterseniz de kendi aracınız olsun bazen paketleme sorun olabiliyor. İşte bu yüzden bizlerde bu makaleyi kaleme aldık. Haydi gelin hep beraber en güzel paketleme için ipuçlarına birlikte bakalım.

Araba hacmini doğru seçmelisiniz.

Bu seçenek daha çok kiralama yapacak sürücüleri ilgilendiriyor zira halihazırda kendi aracı ile gidecek sürücüler kendi arabalarının bagaj hacmini bilirler. Kiralama yapacak insanlar bagaj hacmini düşünüyorlarsa gerçekten orada bir bagaj sorunu var demektir.

İş alanında bir numune veya bir mal taşırken genellikle ticari araçlar kullanılması önerilir. Çünkü bu araçlar, otomobil üreticileri tarafından yük taşıması için tasarlanmış olduğu için süspansiyonları bu kullanıma göre tasarlanmıştır. Bireysel seyahat veya tatil için paket yerleştirilecekse orada da biraz akıllıca yerleştirmek gerekebilir.

Kompakt ve kolay taşınabilir valizler tercih etmelisiniz.

Sık sık havayolu ile seyahat eden insanlar sert kabuklu, tekerlekli ve büyük valizler tercih edebiliyorlar. Fakat kiraladığınız araca maksimum yükünüzü yerleştirmek istiyorsanız daha kompakt, yumuşak kapaklı çantalar tercih edebilirsiniz.

Diğer yandan memleketlerden gelen büyük hacimli kargolar veya çuvallar vardır. Bu tarz bir paketi yerleştirmek için sedan araçlar tercih edilebilir. Hacim çok daha büyükse eğer ticari araç kiralama yapabilirsiniz. Örnek olarak Adana’dan araç kiralama yaptınız diyelim ve bir çuval veya büyük hacimde bir kargoyu yerleştirmeniz gerekiyor. Uzunlamasına sığacağını düşünüyorsanız eğer arka koltukları aşağıya indirin ve o şekilde daha çok yer elde edersiniz. Fakat hatchback araçlarda yatırdığınızda daha fazla yer elde etmeniz muhtemel fakat bu araçlar daha küçük iç hacimlerde üretildiği için aynı alanı elde edemeyebilirsiniz.

Bagaj alanını akıllıca yerleştirmelisiniz.

Bu alanı şöyle düşünmelisiniz. Elinizde bir şişe var. Bu şişenin içerisinde önünüzdeki taşları yerleştirmeniz isteniyor. Sizde önce büyük taşları yerleştirdiniz. Ardından orta büyüklükteki taşları en sonda küçük taşları dizdiniz. Bunu denerseniz eğer küçük taşları hatta bazı orta büyüklükteki taşların şişeye sığmadığını görürüz.

Taşların şişeye sığmamasının nedeni taşları akıllıca dizmemeniz olabilir. Keza şişeyi şöyle bir kaldırıp baktığınızda da aralarda boşluk olduğunu göreceksinizdir. Tam tersi bir şekilde önce bir büyük koyup etrafını doldurmak için küçük ve orta büyüklükteki taşları kullanırsanız boşluklardan maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

Bagaj yerleştirmekte nispeten bir şişeye taşları yerleştirmeye benzer. Boşluklardan maksimum seviyede faydalanmaya bakın. Büyük paketi yerleştirip etrafını küçük paketlerle donatın. En son bir sanat eseri gibi bir bagajınız olacaktır. Tabii yolcu sayısı az ise arka koltuklardan da faydalanmayı unutmayın.

Bu makalemizde herkesin hayatında en az bir kez yerleştirmekte sorun yaşadığı bagaj yerleştirme konusunu ele alıp değerlendirdik. Umarız bagajlarınız hep dolu, sürüşleriniz keyifli olur.