Kasko Dolu Hasarını Karşılar Mı?

Kasko Dolu Hasarını Karşılar Mı?

AnasayfaBlogGüncel BilgilerKasko Dolu Hasarını Karşılar Mı?
Güncel Bilgiler
28 Ara 2022 10:25

Türkiye'de kasko, bir aracın hasar görmesi durumunda, hasarın tamiratı veya değiştirilmesi gibi masraflarının karşılanmasını sağlayan bir sigorta türüdür. Kiralama durumunda ise bu masraf tamamiyle aracı kiralayan şirkete aittir. Örnek olarak Ankara’da araç kiralama yaptıktan sonra bir kazaya karıştıysanız, kiralanan araçta oluşan hasarı tamamen aracı kiralayan şirketin kaskosu karşılamaktadır. Kazaya karışan sürücünün ise ehliyetindeki puanlar düşecektir. Kasko, aracınızın hasar görmesine neden olabilecek çeşitli nedenler için yaptırılabilir, örneğin:

Trafik kazaları: Kasko, aracınızın trafik kazaları sırasında hasar görmesine neden olabilecek çeşitli nedenler için yaptırılabilir. Örneğin, nin kendi hatasından kaynaklanan kazalar, diğer araçların hatalarından kaynaklanan kazalar gibi.

Doğal afetler: Kasko, aracınızın doğal afetler sırasında hasar görmesine neden olabilecek çeşitli nedenler için yaptırılabilir. Örneğin, sel felaketleri, depremler gibi.

Hırsızlık: Kasko, aracınızın hırsızlık gibi nedenlerle hasar görmesine neden olabilecek çeşitli nedenler için yaptırılabilir.

Kasko, aracınızın hasar görmesine neden olabilecek çeşitli nedenler için yaptırılabilir. Ancak, kasko genellikle aracınızın hasar görmesine neden olabilecek çeşitli nedenleri kapsamıyor olabilir. Örneğin, kasko genellikle aracınızın hasar görmesine neden olabilecek çeşitli nedenleri kapsamıyor olabilir. Bu nedenle, kasko yaptırırken açıklamaları dikkatlice okumak gereklidir.

Kasko Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kaskolar genellikle aracın üzerine yağan dolu hasarını da kapsayabilir. Ancak, bu kapsamının ne kadarını kapsadığı kasko poliçesi içeriğine göre değişebilir. Örneğin, kasko poliçesi içeriğinde "doğal afetler" kapsamı yer alıyorsa, aracın üzerine yağan dolu hasarı da bu kapsam altında değerlendirilebilir ve bu hasarın tamiratı veya değiştirilmesi gibi masraflarının karşılanması sağlanabilir. Ancak, kasko poliçesi içeriğinde "doğal afetler" kapsamı yer almıyorsa, aracın üzerine yağan dolu hasarı bu kapsam dışında kalabilir ve bu hasarın tamiratı veya değiştirilmesi gibi masraflarının karşılanması sağlanmayabilir. Bu nedenle, kasko poliçesi içeriğini dikkatlice incelemek ve gerekli olan ek kapsamları da eklemek önemlidir.

Hangi Durumlarda Kasko Zararı Karşılamaz?

Kasko, nin araç hasar görmesine neden olabilecek çeşitli nedenler için yaptırılabilir. Kiralama durumunda asla kasko ile uğraşmazsınız. Esenboğa Havalimanı’nda araç kiralama yaptıysanız, kasko tamamen aracı kiralayan şirkete aittir. Şahsi aracınız bulunuyorsa kasko genellikle aracınızın hasar görmesine neden olabilecek çeşitli nedenleri kapsamıyor olabilir. İşte hangi durumlarda kasko zararı karşılamaz, sizler için aşağıda maddeler halinde listeledik.

  • Kasko genellikle araç içerisinde meydana gelen veya küçük hasarları kapsamıyor olabilir. Örneğin, araç içerisinde yıkanırken meydana gelen hasarlar, araç içerisinde sigara içilmesi sonucu meydana gelen hasarlar oluştuysa,
  • Kasko genellikle araç işletme amaçlı olarak kullanılırken meydana gelen hasarları kapsamıyor olabilir. Örneğin, taksi, otobüs gibi araçların işletme amaçlı olarak kullanılırken meydana gelen hasarlar oluştuysa,
  • Kasko genellikle aracınızın ihmal sebebiyle meydana gelen hasarları kapsamıyor olabilir. Örneğin, aracınızın yağ seviyesini kontrol etmemesi sonucu meydana gelen hasarlar geliştiyse,
  • Savaş ve iç isyanlarda oluşan hasarları,Kazaya karışan kişinin sürücü ehliyeti yok ise,
  • Kasko genellikle nin aracı kullanarak intihar ettiği ve bu sebeple meydana gelen hasarları kasko karşılamaz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.