İstanbul Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 25 Yer

İstanbul Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 25 Yer

AnasayfaBlogGeziİstanbul Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 25 Yer
Gezi
01 Mar 2022 10:10

Belki çocuklarla bir hafta sonu macerası belki de sevgiliyle gözden uzak kısa bir tatil hepimizin ilk tercihi bir araba kiralayıp şehrin karmaşasından kaçmak. Şehir dışından veya yurtdışından gelecek okurlarımız için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan araç kiralama seçenekleri de mevcuttur. Trafikten uzak sevdiklerinizle ve doğayla başbaşa bir tatil planı yapmaya hazır olun. Sizlere İstanbul ve yakınlarındaki harika kamp alanlarını derledik. Kimi gölbaşı kimisi deniz kıyısı kimisi ise upuzun çamlarla çevrili bir ormanda. Haritanız ve kamp arkadaşınız hazırsa başlıyoruz…

1.            Semizkum Mocamp:

Semizkum Mocamp 250 m uzunluğundaki kumsalı, 300 karavan / çadır kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük kamp alanlarından biridir. Sığ ve kumluk plajı sayesinde çocuklu tatiller biçilmiş kaftan. Üstelik konaklamak için bir ekipmana ihtiyacınız yok, bir araba kiralayın ve seçtiğiniz bungalow, karavan veya çadırda dilediğiniz kadar konaklayın. 

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, konaklama yeri, 24 saat sıcak su, restoran, market, kafeterya, wi-fi, güvenlik, ambulans, çamaşırhane, bulaşıkhane, canlı müzik, windsurf, plaj, çocuk oyun alanı, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve otopark alanı 

Lokasyon: Semizkumlar mevkii Silivri / İstanbul 

2.            Kumköy Kilyos Kamp Alanı: 

Hepimizin aşina olduğu İstanbul’un en güzel sahillerinden biri olan Kilyos çadır kampları için muazzam bir yer. Sarıyer ilçesine bağlı olan Kumköy Kilyos Kamp Alanı hem İstanbul’un en büyük ve temiz sahil şeridinde yer alıyor hem de ücretsiz. Ulaşımının kolaylığıyla ünlü Kilyos’u ziyaret derseniz, Kilyos Kalesine ve tarihi çınar ağacına bizden selam söylemeyi unutmayın. 

3.            Seferoğulları Camping:   

Sıra doğanın içine gizlenmiş huzur dolu saklı bir cennette, Şile ilçesinin Ağva    bölgesinde yer alan Seferoğuları Camping. Şehrin karmaşasından kaçmak için çareyi uzaklarda arayanlar müjde bu kamp alanı şehir merkezinden sadece 20 km uzaklıkta. Üstelik kısacık bir doğa yürüyüşüyle sahil ayaklarınızın altında. 

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, 24 saat sıcak su, wi-fi, kafeterya, restoran, çamaşırhane, bulaşıkhane, buzdolabı, çocuk oyun alanı ve otopark

Lokasyon: Ağva Merkez, 34990 Şile/İstanbul

4.            Greenpark Camping:

Ağva şehirden çok uzaklaşmadan deniz tatili yapabileceğiniz nadir yerlerden. Ev sıcaklığındaki Greenpark Kamping Türkiye’nin en büyük kamp alanlarından biridir. Üstelik çadırınız yoksa onlar sizin için çoktan hazırladı bile. Dilerseniz kamp alanının sitesinde 3D sanal gezinti yapabilirsiniz fakat bizce en iyi bir araba kiralayıp bu deneyimi bir ekrana muhtaç olmadan yaşamak.

Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, wi-fi, restoran, kaferterya, çamaşırhane, bulaşıkhane, buzdolabı, plaj, soyunma kabinleri, şezlong, çocuk oyun alanları ve otopark.

Lokasyon: Kurfallı, Kurfallı Köyü Yolu, 34983 Şile/İstanbul

5.            Duru Göl Kamp Alanı (Balaban Göleti):

Arnavutköy sınırları içinde yer alan Balaban Göleti adeta İstanbul’un saklı cenneti. Üstelik huzur dolu bu kamp alanı tamamen ücretsiz. Zorlu sunum haftalarından sonra rahatlamak istediğinizde sizi bekleyen gizli bir yer. Şehir merkezinden uzaklığı 90 km olan bu kamp alanı, yıldızların altında yürüyüş yapmak isteyenler için yürüyüş parkurları da bulunduruyor. 

6.            Kilimli Koyu Kamp Alanı: 

Yine Ağva’da yer alan harika bir kamp alanı. Ağva’yı bilenler bilir İstanbul’un nadide güzelliklerinden biridir. Şehir merkezinden uzaklığı 100 km olan bu kamp alanı sizlere kolay bir ulaşım ve tüm yol boyunca eşsiz bir yol manzarası sunuyor.  Kilimli koyu eşsiz manzarasıyla sizleri bekliyor.

Bir yanınızı mavinin bir yanınızı yeşilin mükemmel tonlarıyla çevreleyen bu kamp alanında denizin ve doğanın keyfini dilediğiniz gibi çıkartabilirsiniz. Koy olmasından dolayı etrafta pek tesis yok ancak gerçek kamp aşıkları için bu asla bir problem değil. Kiraladığın aracın bagajını gelmeden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızla doldurmayı ve hazır oralara kadar gitmişken yürüyüş parkurunun tadının çıkarmayı unutmayın. 

Lokasyon: Bucaklı, 34980 Şile/İstanbul

7.            Akkaya Camping: 

Doğanın kalbine ışığın elektrikle değil günün doğuşuyla sağlandığı bu kamp alanı tam tam size göre. Eşsiz bir koyun çevresine kurulu alan şehirden kaçmak için harika bir fırsat. 

Kamp Olanakları: WC, duş, ortak kullanımlı mutfak alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı 

Ayrıca dilerseniz ana kulübedeki leziz yemeklerinden de faydalanmak mümkün. 

Lokasyon: Karacaköy, 34980 Şile/İstanbul

8.            Sazlı Bosna Gölü Kamp Alanı:

Arnavutköy sınırları içerisinde yer alan Sazlı Bosna Gölü kolay ulaşımı ve kampa müsait yerleriyle kampçıların uğrak noktalarından biri. Gölde balıkçılıktan yüzmeye kadar birçok aktivite yapmak mümkün. Üstelik şehir merkezine 45 km uzaklıktaki bu alan tamamen ücretsiz. 

Lokasyon: Hacımaşlı, 34277 Arnavutköy/İstanbul

9.            İmren Camping: 

Şile’de bulunan bu kamp alanı da sahile yürüme mesafesinde, uzun çam ağaçlarının tam arasında Şehrin merkezine yaklaşık 60 km mesafede olan İmren Kamping genellikle günübirlik geziciler ve piknik tutkunları tarafından tercih ediliyor.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, çeşme, restoran, mangal alanları ve yürüyüş parkurları 

10.          Sahil Kamp / Şile:

İstanbulluların gözdesi mavi ve yeşilin eşsiz buluşma noktalarından biri de Şile. 35 hektarlık bu kamp arazisi evcil hayvanlarımıza da kucak açıyor. Biliyoruz köpeğinizle yaptığınız bir sahil yürüyüşü bütün yorgunluklara bedel. Burada hafta sonları kaçamakları asla yetmiyor bizden söylemesi.

Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, bungalov/çadır gibi konaklama yerleri, wi-fi, restoran, kafeterya, çamaşırhane, bulaşıkhane, buzdolabı, çocuk oyun alanı ve otopark 

Lokasyon: Sahilköy Mahallesi, Batu Sokak No:1 Şile/İstanbul

11.          Giritli Çiftliği Kamp Alanı: 

Bu kadar sahil yeter diyenleri Rumeli Feneri yakınlarındaki Giritli Çiftliği kamp alanına alalım. Çamların gölgesinde huzurla dinlenebilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Şehre sadece 34 km uzaklıkta olan bu kamp alanına gitmek için tek eksiğiniz bir araç kiralamak.

Kamp Olanakları: WC, temiz su, elektrik, wi-fi, çadır kiralama imkânı, köy kahvaltısı, tekne turları, bisiklet turu aktiviteleri, çocuk oyun alanları, piknik alanı 
Lokasyon: Rumelifeneri Köyü Sarıyer/İstanbul

12.          Doğada Yaşam Kamp Alanı: 

Kilyos'ta bulunan bu tesis sizlere 35 profesyonel gezgin ile doğada yaşamı öğretmeyi hedefliyor. Üstelik çadır, deniz, doğa gibi pek çok kamp alternatifleri var. Tam da kamp işlerinde yeniyim diyenlere ve çocukları ile güzel bir maceraya atılmak isteyen anne babalara uygun. 

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, wi-fi, büyük oyun parkurları, kafe, market, restoran, otopark, ücretsiz sarj istasyonu, yürüyüş parkurlar, şezlong, şemsiye ve soyunma kabinleri 

Lokasyon: Kumköy Mah. Demirciköy Caddesi No: 27 Sarıyer/İstanbul

13.           Kayıp Ada Kamp Alanı:

Deniz sevdalılarının gözbebeği bu kamp yeri Şile’nin enfes sahilinde yer alıyor. Patika yollardan geçildiği için ulaşım diğer kamp alanlarına göre biraz daha zor. Korkmayın bu zorluğu aşmak bir araç kiralamak kadar yakınınızda. Şile yıllar yılı bütün kamp sevdalılarının kalbine girmiştir. Bunun nedeni Şile’de bulunan kamp olanakları ve deniz, kum, güneş. Lafı daha fazla uzatmadan lokasyonlara geçelim.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, büfe, kahvaltı servisi, şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, otopark 

Lokasyon: Balibey, Unnamed Road, 34980 Şile/İstanbul

14.          Sinekli Gölü Kamp Alanı: 

Bu kez yolumuzu sahile değil Silivri’ye çeviriyoruz. Sinekli Gölü’nün bu akıl almaz güzelliği doğa yürüyüşleri, piknikler, hafta sonu kaçamakları ve kamp tatilleri için ideal. Sakin bir göl kenarı olan bu yer, dökülen yapraklarla kaplı sonbaharda da bir ayrı güzel. İstanbul’un gürültüsünden kaçmak isteyenlere Sinekli Gölü Kamp Alanı şehir merkezine sadece 95 km uzaklıkta.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, elektrik, kır lokantası, piknik alanları ve olta balıkçılığı 

Lokasyon: Sinekli, 34582 Silivri/İstanbul

15.          Woody Ville Kamp Alanı: 

 Ağva’da yemyeşil ormanlık bir arazinin içerisinde bulunan bu kamp alanı uzun aile tatilleri için biçilmiş kaftan. Çadır veya karavan kamplarının yanı sıra bungalov evleri kiralayabilir, havuz ve denizin istediğiniz kadar keyfini çıkartabilirsiniz. Üstelik merkeze sadece 16 km uzaklıkta.

Kamp Olanakları: WC, duş, ısıtma ve soğutma sistemleri, wi-fi, restoran, piknik alanları, ortak kullanım mutfak alanları ve otopark.

Lokasyon: Ağva Şile Sahil Yolu Akçakese Köyü, 34980

16.          Bozhane Köyü Kamp Alanı: 

Bozhane köyü içinden Çayağzı Deresi geçen sık ormanlık arazileri ile ünlü tatlı mı tatlı bir yerleşim yeri. Beykoz’da bulunan Bozhane Köyü kamp alanının kapıları bütün misafirlere açık. Tamamen ücretsiz olan bu doğa harikasına gitmeden aracınızın bagajını yiyecek içecek ihtiyaçlarınızla doldurmayı unutmayın. 

Lokasyon: Bozhane, 34829 Beykoz/İstanbul

17.          Emirli Köyü Kamp Alanı:

Pendik’e bağlı Emirli Köyü, Ömerli Barajına ev sahipliği yapan yerlerden. Bölgenin pek bilinir olmaması ve köy nüfusunun azlığından dolayı oldukça sessiz ve huzurlu bir yer. Bu ücretsiz kamp alanında uzun yürüyüşlere çıkabilir hatta dilerseniz balık bile tutabilirsiniz. 

Lokasyon: Emirli Köyü Pendik/İstanbul 

18.          Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı: 

Unutamayacağınız bir kamp tatili olacağına emin olduğumuz bir diğer yer de Hacıllı Şelalesi kamp alanı. Ulaşımı diğer kamp alanlarına göre zor olduğundan toplu taşımayla gitmek biraz zor. Giderken bir araç kiralamayı unutmayın. Siz sormadan biz söyleyelim bu kamp alanı tamamen ücretsiz.

Lokasyon: Hacıllı, 34980 Şile/İstanbul

19.          Korsan Koyu Kamp Alanı:

Korsan Koyu Çatalca’ya bağlı adeta bir belgesel sahnesini anlatan muazzam bir güzellik. Bir yanı koy bir yanı ormanlık olan bu yer şehir merkezine sadece 120 km uzaklıkta. Gitmeden önce koyun fotoğraflarına bakmanızı tavsiye ederiz. Şayet bu güzellikten gözlerinizi alamayacağınıza eminiz. Ayrıca bu doğa harikası kamp alanında kalmak tamamen ücretsiz.

Lokasyon: Korsan Koyu, Yalıköy, Çilingoz Cd., Çatalca/İstanbul

20.          Fava Kamp Alanı: 

Çekmeköy’ün Alemdağ ormanlarında bulunan Fava Kamp alanı şehir merkezine yakınlığından dolayı sıkça tercih edilen bir yer. Ormanın tadını doyasıya çıkaracağınız bu yerde dilerseniz çadır veya karavan da kiralayabilirsiniz. 

Kamp Olanakları: WC, duş, temiz su, elektrik, ortak kullanım mutfak alanı, market ve çamaşırhane 

Lokasyon: Emirli, Mor, Menekşe Sok. No:30, 34916 Pendik/İstanbul

21.          Elmalıdere Kamp ve Piknik Alanı: 

Çatalca’nın Kabakça Köyüne bağlı Elmalıdere kamp alanı şehrin 75 km uzağında piknikçilerin uğrak noktalarından biri. Ormanlık bir alanda bulunduğundan genellikler sonbahar aylarında tercih ediliyor. Ulaşım olanakları biraz kısıtlı olduğu için özel aracınızla gitmenizi tavsiye ederiz.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik masaları, yürüyüş parkurları ve otopark.

Lokasyon: Kabakça, 34540 Çatalca/İstanbul

22.          Darlık Barajı Kamp Alanı: 

Şile’de bulunan Darlık Barajı hem balıkçılık hem de kampçılıkla ilgilenenler için adeta bir cennet. İstanbul’un karmaşasından kurtulmak, huzurla kamp yapmak isteyenlerin gözde mekânı. Bonus olarak akşama da mangalda balık keyfi, daha ne istenebilir ki. Kamp alanı ücretsiz olduğundan çevresinde çok market bulunmuyor. Siz gitmeden kiraladığınız aracın bagajını yiyecek içecekle doldurmayı ve önemlisi olta takımlarınızı yanınıza almayı unutmayın.

Lokasyon: Darlık Barajı Erenler, 34983 Şile/İstanbul

23.          Camping 61:

Alacalı Kamp Pansiyon ismiyle de bilinen Camping 61 lokasyonu sebebiyle sıkça tercih edilen bir yer. Şile’nin mevkiinde yer alan bu kamp alanı şehir merkezinden sadece 75 km uzaklıkta. Sahile yürüme mesafesinde oluşundan ve etrafında çok ağaç bulundurmadığından, güneşlenmek isteyenler için nokta atışı bir yer. İsterseniz kendi çadırınızla kamp alanında konaklayabilir isterseniz de pansiyondan oda kiralayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, duş, elektrik, lokanta, market, wi-fi, ortak kullanım mutfak alanı ve otopark.

Lokasyon: Alacalı Köyü Şile İskele Sitesi Karşısı, 34980 İstanbul

24.          Ayvat Bendi Milli Parkı Kamp Alanı:

Bu tabiat parkı Eyüp ilçesine bağlı Belgrad Ormanlarının içerisinde bulunan, bitki çeşitliliğiyle görenleri hayran bırakan eşsiz bir güzellik. 50 hektarlık genişçe bir alana kurulu bu kampın içerisinde yok yok. Motosikletten ATVye, arabadan kamyonete dilediğiniz araçla gelebiliyorsunuz. Hazır Belgrad’a kadar gitmişken Ayvat Barajı kenarında uzunca bir yürüyüş yapmayı unutmayın.

Kamp Olanakları: WC, temiz su, duş yerleri, açık/kapalı piknik masaları, çocuk oyun alanları, kır lokantası, büfe, mescit, yürüyüş parkurları ve otopark  

Lokasyon: Mithatpaşa, Ayvad Bendi Mesire Yeri, 34075 Eyüpsultan/İstanbul

25.          Riva Elmas Burnu Tabiat Parkı Kamp Alanı:

Adından da anlaşıldığı üzere bu kamp alanı Riva’da bulunuyor. Sahilin hemen yanında konumlandığından deniz tatili isteyenlerin uğrak noktalarından biri. Ancak sessizlik isteyenlere bizden bir uyarı, burası oldukça işlek bir kamp alanı. Tatil için maviye mi yoksa yeşile mi kaçacağına karar veremeyenlerin ilk tercihlerinden biri.

Kamp Olanakları WC, duş, soyunma kabinleri, temiz su, elektrik, piknik masaları, kır lokantası, kafeterya, büfe, mescit, güvenlik, seyir noktaları ve otopark 

Lokasyon: Riva, Orkide Sok. No:28, 34829 Beykoz/İstanbul

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.