İlkbahar Tatili için 10 Rota Önerisi

İlkbahar Tatili için 10 Rota Önerisi

AnasayfaBlogGeziİlkbahar Tatili için 10 Rota Önerisi
Gezi
Doğal & Tarihi
10 Oca 2022 10:35

Havanın ne çok sıcak ne de çok soğuk olduğu bu güzel bahar günleri gezmek için en doğru zaman! Yaşadığınız şehrin rutininden ve işlerinizin yoğunluğundan kaçabilmeniz için ilkbahar tatilinde görmenizi tavsiye ettiğimiz 10 rota önerisi yapıyoruz. İlkbahar esintileri eşliğinde yürüyüş yapmak, deniz sezonunu isterseniz erkenden açmak, tarihi yerleri öğrenmek, gizli güzellikleri keşfetmek ya da bir akşamüstü güneşin batışını güzel bir sahilden izlemek için bahar tatili hazırlığına başlayın. Bu zorlu pandemi zamanında arabanıza atlayıp veya bir araç kiralayarak güvenli ve güzel anılarınızı oluşturacağınız 10 rota önerisine bakmadan tatil planı yapmayın! 

1.     Alaçatı

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle olan Alaçatı, butik tatil yerlerini sevenler için mükemmel bir tatil beldesi. Bu güzel beldeye ulaşmanız için öncelikle İzmir’den araç kiralayarak baharda açan rengarenk çiçekleri ile adeta bir masal köyü olan Alaçatı’nın Ege Denizi’ne olan kıyısına varabilirsiniz. Tarihi taş evleri ve çarşısı ile bahar tatili kaçamağı için harika bir yer. Birbirinden güzel fotoğraflar çekeceğiniz bu rengarenk beldeye bayılacaksınız. Bu yavaştan ısınan ilkbahar günlerinde arabanızla ya da araba kiralayarak gelip pişman olmayacağınız Alaçatı, sizleri bekliyor!

2.     Datça

Muğla’nın bir ilçesi olan Datça, turistik bir gezi isteyenlere uygun bir rota. Eski Datça evleri, yel değirmenleri, limanı ve fazlasına sahip olan bu tatil beldesine bayılacaksınız. Sokaklarda gezerken çiçek kokusu ciğerlerinizi dolduracak ve harika manzaralar için bir sürü temiz koy bulabilirsiniz. Şahsi aracınız yoksa bile Türkiye’nin dört bir yerinden otobüs yolculuğu güvenli olmadığı için araba kiralamanız hem yolculuğunuzu hem de ilçedeki ziyaretlerinizi kolaylaştıracak. Tertemiz plajlara sahip olan Datça’da deniz sezonunu yaz gelmeden bu güzel bahar havalarında açabilirsiniz. Bir kez ziyaret edince devamı geleceğine emin olduğumuz bu mükemmel beldeyi sizlere tavsiye ediyoruz.

3.     Cide

Peki ilkbahar tatili için tek rota Ege mi? Elbette hayır! Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve Kastamonu’nun bir ilçesi olan Cide görmeniz gereken eşsiz güzelliklere sahip bir yer. Gideros Koyu, Loç Vadisi gibi turistik yerlere ev sahipliği yapan Cide’de gezeceğiniz ve göreceğiniz daha çok yer var. Yeşil tepelerinde yürüyüş yapıp, harika manzarayı izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız Cide’ye gitmenizi tavsiye ediyoruz. Bu bahar tatilinizde, kendinize ait bir turistik gezi ayarlamak için aracınıza atlayın ya da arabanızı kiralayın! Doğal güzellikleri ile meşhur Cide’ye bu baharda mutlaka gitmelisiniz.

4.     Armutlu

Yalova’nın bir ilçesi olan Armutlu, küçük bir yer ancak yapılacak şey çok! İstanbul’dan araç kiralanarak en fazla üç saatlik uzaklıkta. Kaplıcaları ile ünlü olan bu yerde, sıcak sularda yüzerek şifa bulabilir ya da Armutlu’nun kendi temiz denizinde bahar güneşi altında güzelce yüzebilirsiniz. Yeşilliği bol olan bu ilçede, yürüyüş yaparken kuş sesleri ile huzuru bulacaksınız. İlçenin merkezinde bulunan tarihi camiler, çeşmeler, hamamlar ve fazlası sizleri bekliyor. İlkbahar aranızda burada dinlenerek, termal sularında şifa bularak ve çeşitli mekanları gezerek hayalinizdeki tatili yapabilirsiniz.

5.     Cunda Adası

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası, aynı zamanda Türkiye’nin Ege Denizi’nde bulunan 4. büyük adadır. Birçok tarihi mekâna ev sahipliği yapan Cunda Adası hem kültür hem eğlence açısından beklentilerinizi karşılayacak bir yer. Eski bir Rum kasabası olan bu yer, buram buram tarih kokuyor. Arabasız ve uzakta olsanız bile, size kültür ve daha fazlasını katacak olan bu geziyi araç kiralama sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. İlkbahar ile beraber doğa güzelliklerini karşıladığımız bu zamanlarda Cunda Adası’nda kamp yapmak veya tabiat parkında yürüyüp, soluklanmak size çok iyi gelecek.

6.     Abant

Kışın ayrı, ilkbaharda bir ayrı güzel olan Abant Bolu’nun bir ilçesidir. Abant Gölü’nü bu güzel havalarda ziyaret etmek bir başka güzel. Ormanlarla kaplı olan Abant Tabiat Parkı’nın havası size çok iyi gelecek. Sizi dinlendirip, tüm kış yorgunluğunuzu alacak olan bu yere mutlaka gitmelisiniz. Şehirde havalimanı olmaması ve zorlu otobüs yolculuğu istemeyenler, özel araçları veya kiralık araç ile bu yere, doğanın güzelliğine güzellik kattığı bahar zamanında gelebilir.  Ya da benim vaktim yok ben İstanbul’dayım iki gün kafa dinlesem yeter diyorsanız İstanbul ve çevresine kamp yapılacak en iyi 25 Yer yazımızı incelemeyi unutmayın. Yayla ve şelaleleri ile bir doğa harikası olan Abant sizlerin ziyaretini bekliyor.

7.     Safranbolu

Karabük ilinde bulunan Safranbolu ilçesi tarihi ve turistik olması ile ünlüdür. 1994’te UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan Safranbolu’yu mutlaka görmelisiniz. Adeta bir kartpostalı andıran Safranbolu Evleri’ni çok seveceksiniz. Burada çekeceğiniz harika fotoğraflarla muhteşem anılar oluşturacaksınız. Bulak Mağarası ve Kristal Teras size başka hiçbir yerde olmayan eşsiz deneyimler yaşatacak. Araba ve kiralık araç ile güvenli seyahatin kolaylaştığı bu zamanlarda Safranbolu’ya gelmemeniz için hiçbir sebep yok! Hem gezerken öğreneceğiniz hem de keyif alacağınız Safranbolu’da harika bir ilkbahar tatili geçireceksiniz.

8.     Kapadokya

Nevşehir şehrinde bulunan Kapadokya’nın olmadığı bir liste düşünülemez. Yabancı turistlerin favori adresi olan bu yer, aynı zamanda 1985’ten beri UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde yer alıyor. Peri bacaları ve bir sürü vadisi ile Kapadokya’da gezmekten yorulacaksınız! Sıcak hava balonlarının rüya gibi bir manzara oluşturduğu bu yerde harika fotoğraflar çekeceksiniz. Derinkuyu Yeraltı Şehri’nin geçmişi ve güzelliği sizleri büyüleyecek. Bu pandemi zamanında arabanızla veya kiralık araç ile yolculuk ederek, güvenli ve harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Görülecek müzeleri ve gölleri ile Kapadokya sizleri bekliyor.

9.     Urla

İzmir’in bir ilçesi olan Urla, bahar kaçamağı için harika bir destinasyon. Klazomenai Antik Kenti’ni ziyaret edebilir, daha birçok doğal güzellikleri gezip görebilirsiniz. Karantina Adası’nı ve Urla’nın çeşitli köylerine yapacağınız ziyaretler sizleri hem memnun edecek hem de tarih hakkında bir şeyler öğretecek. Bahar tatilinizde uğramanız gereken Ege’nin incilerinden biri olan Urla’ya bayılacaksınız. Arabanız veya kiralık araç sayesinde çevresindeki birçok yere de gezi düzenleyebilirsiniz. Bu bahar tatilinde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri!

10.  Hasankeyf

Batman’a bağlı olan Hasankeyf kültürel açıdan size çok şey katacak! İki yakasını Dicle’nin ayırdığı bu ilçede gezip, görecek yer çok. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu yerde gezerken öğreneceksiniz. Manastır, mağara, kale ve han gibi eşsiz yerlerin bulunduğu Hasankeyf’te unutamayacağınız bir tatil geçireceksiniz. Pandeminin yaşandığı bu sıralarda özel araç veya kiralık araç sayesinde güvenli ve unutulmaz bir bahar tatili geçirebilirsiniz. İnsanlığın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mezopotamya bölgesinde yer alan Hasankeyf’te harika bir ilkbahar tatili geçireceğinize eminiz. 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.