Haftasonu İçin Birbirinden Keyifli 10 Ev Etkinliği

Haftasonu İçin Birbirinden Keyifli 10 Ev Etkinliği

AnasayfaBlogEtkinlikHaftasonu İçin Birbirinden Keyifli 10 Ev Etkinliği
Etkinlik
Duyuru
Yeme & İçme
03 Şub 2022 13:05

Hafta sonunu keyifle geçirmeniz için yapabileceğiniz etkinlikleri sizler için bir araya getirdik. Evde durmak istemeyenler için kamp seçenekleri de mevcut tabi. İzmir’de yaşayan okurlar bu seçeneği değerlendirmek isterlerse İzmir’den araç kiralama yaparak birçok kırsal kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Kitap Okuyun

İlk olarak evde yapabileceğiniz en yararlı aktiviteyle başlayabiliriz. Çok nadir kitap okuyan kişiler genelde bunun için vakit yetersizliğini bahane eder. Fakat karantina döneminde vakitten bol hiçbir şey yok desek abartmış olmayız. Kendinizi geliştirmenizi sağlayacak, ruhunuzu dinlendirecek, bilgiler verecek veya sizi başka diyarlara sürükleyecek kitaplar okuyabilirsiniz. Kitap okuduğunuzda zamanın su gibi akıp gittiğini görecek ve kitap okurken geçirdiğiniz her saniyeden keyif alacaksınız.

Bulmaca Çözün

Bulmaca çözmek yeni bilgiler edinmenin ve beyin jimnastiği yapmanın en keyifli yollarından biri. Üstelik bulmaca çözmeniz için gazete veya dergi almanıza da gerek yok. Telefon veya tabletinize bulmaca oyunu indirebilir ve sayısız bulmacanın keyfini çıkarabilirsiniz. Tek başınıza çözebileceğiniz gibi ailenizi de dahil ederek beyin fırtınaları yapabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Oyun Oynayın

Hafta sonunda zaman geçirmenin en iyi yollarından biri kesinlikle oyun oynamaktır. İster bilgisayarınızda ister konsolda isterseniz de telefon veya tabletinizde eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz. İnternet üzerinden oynanan oyunlarla dünyanın bir diğer ucundaki rakiplerinize meydan okuyabileceğiniz gibi isterseniz aile bireylerinizle birlikte de oyun oynayabilirsiniz.  Oyunlara büyük bir bütçe ayırmak istemezseniz indirim dönemlerinde uygun fiyatlı oyunlar alabileceğinizi veya kaliteli ve ücretsiz online oyunlar bulabileceğinizi belirtelim. 

Tabii sadece sanal oyunları değil, fiziki oyunları oynamak da epey keyifli bir aktivite olacaktır. Okey, pişti ve tavla gibi daha geleneksel oyunları oynayabilir veya kutu oyunları oynayabilirsiniz.

Online Kurslara Katılın, Yeni Bilgiler Öğrenin

Eskiden herhangi bir beceriyi geliştirmek veya bir konuda bilgi edinmek için kurslara gitmek gerekiyordu. Günümüzde ise internet sayesinde her bilgi tek dokunuşla karşımıza geliyor. Kendinizi geliştirmek istediğiniz bir alanda veya edinmek istediğiniz bir hobiyle ilgili olarak online kurslara kaydolabilirsiniz. Tek yapmanız gereken öğrenmek istediğiniz konuyla ilgili internet üzerinden arama yapmak. YouTube gibi büyük video platformlarında ücretsiz olarak birçok konuda bilgi edinebilirsiniz veya kurs sitelerinden çok düşük ücretlerle istediğiniz kursa yazılabilirsiniz.

 Dizi veya Film Maratonuna Başlayın

Son yıllarda Netflix gibi online dizi ve film izleme platformlarının yükselişe geçmesiyle birlikte yeni bir trend ortaya çıktı. Bu platformlar yokken diziler her hafta bir bölüm olarak çıkıyor ve diziye devam etmek isteyen izleyicilerin günlerce beklemesi gerekiyordu. Fakat artık diziler online platformlarda genelde sezonlar halinde yayınlanıyor. Halen bölüm olarak haftalık çıkan diziler olsa da bunların sayısı bir hayli düşük. Bir anda koca bir sezon yayınlandığı için hafta sonu istediğiniz diziye başlayabilir ve sezonun sonuna kadar izleyebilirsiniz.

Uzun zamandır izlemek istediğiniz ancak bir türlü vakit bulamadığınız film serilerini izlemek de keyifli bir hafta sonu aktivitesi olabilir. Bir serinin birkaç filmini hafta sonu izleyebilir ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Yemek Yapmayı Eğlenceye Dönüştürün

Yemek yapmayı sıkıcı bir görev olmaktan çıkarmak sizin elinizde. Yemeği hızlıca yapıp aradan çıkarmak yerine bu süreci keyifli bir aktivite haline getirebilirsiniz. Mutfakta uzun saatler boyunca yemekle ilgilenebilir, değişik sunumlar hazırlayabilir ve birbirinden farklı tarifler deneyebilirsiniz. Üstelik yemek yapmayı bir aile aktivitesi haline de getirebilirsiniz. Ailenizle mutfakta görev paylaşımı yaparak hem lezzetli yemekler ortaya çıkarabilir hem de bu sırada kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Hareket Edin

Hareketsizlik birçok hastalığın nedeni olarak gösteriliyor. Bu nedenle evde olsanız bile düzenli olarak spor yapmanızda fayda var. Kendinize bir program belirleyin ve her gün belirli saatlerde egzersizler yapın.
Spor yapmak için kendinize çok katı kurallar koymanız gerek yok. Çünkü esas amacımız hareketsizliğin önüne geçmek ve kaslarımızı çalıştırmak. Bunun için YouTube’dan egzersiz videoları izleyerek aynılarını yapabilir, sevdiğiniz müziği açarak dans edebilir veya spor yapmaya yardımcı olan telefon uygulamalarını kullanarak egzersiz yapabilirsiniz.

Evde Yenilikler Yapın

Evinizdeki görüntünün her zaman aynı olmasından sıkıldınız mı? Belki de evinizde bazı yenilikler yapmanın vakti gelmiştir.
 
Koltukların yerini değiştirebilir, duvarları yeni aksesuarlarla süsleyebilir ve evinize yeni bir görüntü kazandırabilirsiniz. Evinizin görüntüsünü değiştirirken geçireceğiniz eğlenceli vakit de yanınıza kâr kalır.

Hobi Edinin

Dikiş yapabilir, ahşap boyayabilir, origamiyle uğraşmaya başlayabilir veya resim çizebilirsiniz. Biz bütün hobileri buraya sığdıramasak da siz binlerce uğraş arasından kendinize en uygun olanını seçebilirsiniz. İlk başta eğlencesine başladığınız hobileriniz konusunda zamanla ustalaşmaya başladığınızı görecek ve hafta sonlarınızı bu uğraşılarla geçirmek isteyeceksiniz.

Online Müzeleri Ziyaret Edin

Koronavirüs nedeniyle müzeleri ziyaret etmek mümkün olmayabilir. Ancak online müze ziyareti sayesinde Türkiye ve dünyadaki birçok müzeyi oturduğunuz yerden gezebilirsiniz. Türkiye’de bulunan birçok müzenin yer aldığı ve devletin resmi sitelerinden biri olan sanalmuze.gov.tr adresinden müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Fakat yine müze yerinde görülür diyen gezerler için İstanbul’da araç kiralama yaparak otobüse binmeden müze ziyareti yapabilirsiniz. Fakat sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat ediniz, HES kodunuzu yenilemediyseniz yenileyip, birbirinden muhteşem müzelerimizi gezerek keyif dolu anlar yaşayabilir ve mükemmel kareler yakalayabilirsiniz. Sizlerde online müzeleri gerçek hayatta görmek için rotanızı direkt buraya cevirebilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.