Günbatımını Bir de Bu Açıdan İzleyin

Günbatımını Bir de Bu Açıdan İzleyin

AnasayfaBlogGeziGünbatımını Bir de Bu Açıdan İzleyin
Gezi
Doğal & Tarihi
11 Oca 2022 14:40

 Gündoğumu ve günbatımı anları, dakikalar sürse de etkisi bir ömür unutulmayacak anılar yaratan özel anlardır. Güneşin inzivaya çekildiği günbatımında manzarayı kızıla boyayan ışıklar huzur ve romantizm yayarken bu özel anı sevdiklerinizle paylaşmak ise paha biçilemez. Günbatımında seyrettiğiniz manzara, bu ışık geçişlerinin etkisi ile büyülü bir atmosfer yaratırken, yer kabuğu kendisini serin bir uykuya bırakır. En iyi günbatımı manzaraları, bazen hiç de tahmin etmeyeceğiniz noktalarda oluşur.
Türkiye’nin dört bir köşesinde, günbatımını keyifle izleyebileceğiniz, doyulmaz güzellikte manzaralar olduğunu biliriz. İl dışındaki mükemmel günbatımı manzaralarına zamanında ulaşmak için havalimanında araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz .Ancak bazıları tüm diğerlerinden birkaç adım daha öndedir ve belki de hayatınız boyunca izleyebileceğiniz en iyi gün batımı manzaraları bu noktalardan görülür. Biz de sizler için Türkiye’nin en iyi gün batımı nerede izlenir sorusuna yanıt aradık ve hepsi birbirinden eşsiz güzelliğe sahip gün batımı noktalarını bir araya getirdik. Sevdiklerinize sarılıp anın keyfini çıkaracağınız en iyi günbatımı noktaları listesi ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

1 - Gümüşlük:

Listemizin ilk sırasını ayırdığımız bu özel mahalle, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alıyor. Yarımadanın batısında, doğal bir liman ve eşsiz kıyı şeridine sahip bu tatlı tatil beldesi, izleyebileceğiniz en iyi günbatımı manzarasına da ev sahipliği yapıyor. Gümüşlük sahilinde oluşan ve en iyiler listemizde ilk sırada yer alan eşsiz gün batımı manzarasını izlemek için yapmanız gereken gün batımı saatini not almak ve yola koyulmak. Milas Bodrum Havalimanına yaklaşık 56 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüşlük mahallesine Muttaş ve Havaş servisleri ile ortalama 1 saatte ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Bodrum Havalimanı araç kiralama şirketleri yolculuğunuzu keyifli hale getirerek aynı yolu yaklaşık yarım saatte tamamlamanızı sağlayacaktır

2 - Bozcaada:

Ege denizinin maviliklerinin ortasında, sessizliğin ve eşsiz manzaraların ev sahibi Bozcaada, en iyi günbatımı izleyeceğiniz yerler arasında üst sıralarda. Feribot yolculuğu esnasında gün batımını yaşayanlar inecekleri ada parçasının hayal kadar güzel göründüğünü söyleyeceklerdir. Ancak yine de en iyi günbatımı manzarası, Bozcaada üzerinde ve özellikle Polente Feneri civarında rüzgar gülleri arasında izlenebilir. Bozcaada’nın kendine has şarapları eşliğinde izlenen gün batımı bir ömür unutulmazlarınızın arasında yer almaya adaydır.

3 - Göreme:

Dünya üzerinde sayılı örneği olan bu eşsiz yer yüzü şekilleri arasında günü noktalamak, içinize huzur doldurabilir. Peribacalarının masalsı görüntüsü üzerine inen kızıllık ve serinlik bir araya geldiğinde, gün batımı hiç bitmesin isteyebilirsiniz. Uçhisar Kalesi’nin kızıllıklar arasında kayboluşunu izlemek, peribacalarının ışıklar altında değişen renklerini gözlemlemek, günbatımı manzaralarının en güzelidir. Güneşin batışını tam karşınıza alıp, aranızda kalan tüm büyülü yer şekillerinin kızıllıklara boyandığını seyretmek paha biçilemez.

4 - Nemrut Dağı:

2150 metre yükseklikte, boyları 10 metreyi bulan heybetli heykellerin yer aldığı dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak sayılan Nemrut dağı, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesinde, kültürel varlık olarak yer alan özel bir dağdır. Hem gündoğumu hem de gün batımında, heykellerin kızıllıklar arasında kaldığı o büyülü anlar, izlemesi keyifli ve unutulmayacak bir görsel şölene ev sahipliği yapar. Türkiye’de günbatımını en iyi izleyebileceğiniz yerler arasında yer aldığını söylemeliyiz. Adıyaman merkeze olan 87 kilometrelik mesafesi nedeni ile keyifli bir araba yolculuğu sonunda ulaşabileceğiniz Nemrut Dağı, ziyaretçilerinin hafızalarında uzun yıllar yer alacak güzelliğe sahip olmasıyla bilinir.

5 - Üsküdar:

İstanbul’un her köşesinde manzara ayrı bir keyif verir. Bir yakadan diğer yakayı izlemek tüm boğaz hattında oldukça etkileyici iken, Üsküdar sahilinde gün batımını seyretmek ise olağan üstüdür. Üsküdar sahile park edebileceğiniz İstanbul’da araç kiralarsanız, çayınızı ve kurabiyelerinizi de koyup günbatımının keyfini çıkarabilirsiniz. Karşı kıtada sizlere veda eden güneş, karanlık yüzü ile denizin ortasında varlığını sürdüren Kız Kulesi ve kızıllıklar arasında kalıp masalları andıran sahil, harika gün batımı manzarasının kahramanlarıdır. Üsküdar’da bulunan çay bahçeleri bu manzara eşliğinde çay içip sohbet edebileceğiniz mekanlar arasındadır.

6 - Ayvalık:

Güneşin batımının kızıllıklar arasında bıraktığı adalar ve harika manzarasıyla Ayvalık en iyi gün batımını izleyebileceğiniz yerler arasında yer alır. Özellikle Şeytan Sofrası, midilli adasının da yer aldığı küçük adaların kızıllıklara büründüğünü izleyebileceğiniz harika bir manzaraya ev sahipliği yapar. Ayvalık şehir merkezinden yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki bu kayalık tepe, gün doğumu ve günbatımında mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.