Gezilerde Mutlaka Uymanız Gereken C-19 Önlemleri

Gezilerde Mutlaka Uymanız Gereken C-19 Önlemleri

AnasayfaBlogDuyuruGezilerde Mutlaka Uymanız Gereken C-19 Önlemleri
Duyuru
11 Oca 2022 12:45

Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu salgın zamanında maalesef hayatımızın her noktasında ciddi değişiklikler yaptık. İnternet sayesinde birçok konuda kolaylık sağlansa da seyahatler hala bizim sorumluluğumuzda. Bu sorumluluğumuzu gezilerimizde araç kiralama gibi opsiyonlara başvurarak yerine getirebiliriz. İş, tatil ve birçok başka sebeple yaptığımız gezilerimizde hepimizin uyması gereken kurallar ve alması gereken çeşitli önlemler bulunuyor. Özellikle kalabalık bir şehir olan İstanbul’da bu kurallara uymanız ve toplu taşıma kullanmamanız sağlığınız için daha iyi olacaktır. Hal böyle olunca alternatif olarak İstanbul’da araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Bu önlemler hem bizi hem sevdiklerimizi korumak için oldukça önemli. Gezilerinizde mutlaka uymanız gereken, olmazsa olmaz Corona önlemlerini sıralıyoruz.

Hijyen

El hijyeni hep önemliydi fakat Corona ile beraber şimdi hayati açıdan bir önem taşıyor. Ellerimizi herhangi bir dış temastan sonra su ve sabunla en az 20 saniye sürecek şekilde yıkanmalı ya da dezenfektan ile temizlenilmeli. Gezilerinizde yaşadığınız herhangi bir temas sonrası ellerinizi temizlemeden ağzınıza, gözünüze ve burnunuza değdirmeyin. Yemek yiyeceğiniz masa yüzeylerini de dezenfektan ile silip temizleyebilirsiniz. Yanınızda taşıdığınız el antiseptiği sayesinde gezileriniz boyunca güvende kalabilirsiniz. Seyahatlerinizde toplu taşıma araçlarında etrafa tutunmak ve insanlarla bir arada olmak zorunda kalmak tehlikeli olabilir. Araç kiralama sayesinde kendinize özel bir araçta sizin ve sevdiklerinizin sağlığını korumaya alabilirsiniz. Hapşırdığınız ya da öksürdüğünüz zaman ağız ve burnunuzu bir mendille kapatın; yoksa dirseğinizin iç kısmı ile kapatın. Kullandığınız kâğıt mendili sadece bir sefer kullanın, sonrasında çöpe atın. Geziyi gerçekleştirirken ve de geziyi düzenlediğiniz yerde kişisel hijyene önem vermek corona önlemlerinin başında geliyor.

Maske Kullanımı

Virüs ile hayatımıza giren maske bu önlemlerden biri ve günlük hayatımızın büyük bir parçası olmuş durumda. Maskemizi ağız ve burnu kapatacak şekilde takmak önemli; aksi halde burnun ya da ağzın açıkta kalması, maskenin koruyucu işlevini ortadan kaldırıyor. Geziniz boyunca kullandığınız maskeniz kirlenirse, nemlenirse ya da yırtılırsa hemen yeni maske takmalısınız. Maskelerinizi tanıdığınız insanlarla veya ailenizle ortak kullanamazsınız; her birey kendi maskesini kullanmalıdır. Havlu ve maske gibi yüzle temas eden çoğu eşya kişisel kullanıma uygundur. Bu yüzden seyahat çantanızı hazırlarken yedek maske almayı unutmayın! Kalabalık ve havasız toplu ulaşım araçları, maske taksanız bile hala riskli olduğundan, araba kiralama ile güvenli kalabilirsiniz. Kalabalık olan bir diğer şehrimiz de İzmir. Şehir içi yaptığınız gezilerinizde İzmir’de araç kiralama seçenekleri sağlığınız açısından daha güvenli olacaktır.Gezilerinizde maskenizi doğru takın ve her zaman yedek bir maske bulundurun

Sosyal Mesafe

Kalabalık ve havasız ortamlar virüs bakımından fazlasıyla riskli. Ancak sosyal mesafeyi koruyarak önlem almak mümkün. En az 1,5 metrelik sosyal mesafeye uyarsanız hem kendiniz hem de sevdikleriniz için önlem almış olursunuz. Gezilerinizi açık alanlara düzenlemek ya da sosyal mesafe kurallarını uygulayarak kapalı alanlarda işinizi halletmek sizi koruyacaktır. Çoğu insanın kullandığı, havasız toplu taşıma araçları bu bakımdan oldukça riskli. Bu sebeple araç kiralama opsiyonunu tercih ederek kendinizi ve ailenizi korumaya alabilirsiniz. Gezilerinizde sosyal mesafeyi koruyarak gönül rahatlığı ile seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sağlığınıza Dikkat Etmek

Bol su içmek, sebze, meyve tüketmek ve düzenli bir uyku düzeni sizi sadece coronadan değil, birçok başka hastalıktan da korur! Bu yüzden gezinizden önce, geziniz sırasında ve gezinizden sonra bu yaşam tarzını benimsemek size sağlık anlamında çok şey katacak. Bünyenizin güçlü ve sağlıklı olması fazlasıyla önemli.

Kiralık Araç

Hijyen kuralları açısından otobüs, taksi ve diğer toplu ulaşım araçları fazlasıyla riskli. Uçak seyahatinden sonra bile gideceğiniz bir sonraki durağa şahsi arabanızla, yoksa kiralık araba kullanmanız önemli. Güvenilir ve hijyen kurallarını uygulayan bir yerle çalışmanız size çok şey kazandıracaktır. Aynı zamanda arabada kendinize ait bir hijyen kiti bulundurabilirsiniz. Gezinizi güvenli kılmanın başlıca önlemlerinden biri de araba kiralamak.

14 Gün Kuralı

Eğer gezinizde yurt dışına seyahat ettiyseniz, dönüşünüzde semptom göstermeseniz bile iki hafta evde kalmanız gerekli. Evden çıkmak zorunda kaldığınızda maskenizi takmayı unutmayın ve toplu taşımayı kullanmamaya özen gösterin. Bu sebeple ihtiyacınız olması durumunda araç kiralamanız daha iyi olacaktır. 14 gün içerisinde herhangi bir semptom keşfettiğinizde hastaneye başvurmalısınız.

Bu adımları izleyerek güvenli bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Kendiniz ve sevdikleriniz için bu önlemleri almaya ve kurallara uymaya özen gösterin. Gezilerinizde alacağınız bu önlemler ile hem rahatça seyahat edebilir hem de güvende kalabilirsiniz. Şimdiden güvenli, iyi yolculuklar!
 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.