En kıymetli hazinemiz: Türkiye’nin gölleri

En kıymetli hazinemiz: Türkiye’nin gölleri

AnasayfaBlogDoğal & TarihiEn kıymetli hazinemiz: Türkiye’nin gölleri
Doğal & Tarihi
Etkinlik
Gezi
31 Ağu 2022 09:45

Deniz seven turistler İzmir’de araç kiralama yaparak, İzmir’in muhteşem sahillerine daha rahat ulaşım sağlayabilirler. Göl seven yerli ve yabancı turistler ise genellikle sakin ve kamp yapabilecekleri bir alan aramaktadır. Bizlerde sizler için kamp yapabileceğiniz ülkemizdeki güzel göl lokasyonlarını listeledik.

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, İstanbul’a olan yakınlığı ile oldukça fazla ilgi çekmektedir. Gölün turkuaz rengi ve etrafındaki sazlıkları ile ziyaretçilerini büyülemeyi başarmıştır. Karadeniz’i aratmayan doğal güzellikleri ile hem mental olarak hemde fiziksel olarak dinlenebilirsiniz. Sapanca Gölü kenarında bisiklet sürebilir, manzaraya dalabilir veya uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Etrafında kamp yapmak çok mümkün değil fakat göle yakın konumlarda kamp bölgeleri bulunuyor. Göle oldukça yakın olan Maşukiye mesire yeri bulunmaktadır. Gölden biraz uzaklaşmak isteyenler Maşukiye’yi ziyaret edebilirler. İstanbul ile Sapanca Gölü  arası 135 kilometredir. 

Abant Gölü

Abant Gölü, Bolu’da bulunmaktadır. Bolu iklimiyle ve doğasıyla her mevsim ziyaretçilerine doğal güzellikler sunan bir bölgedir. Abant Gölü yakınlarında kamp kurmak mümkündür. Fakat göl dibinde kamp kurmak imkansızdır. Göl kenarında yürüyüş yapabilir isterseniz yakınlardaki pansiyonlarda birkaç gece konaklayabilirsiniz. Göl kenarında düğün fotoğraflarını çektirenlerden mevcuttur. Havasının temiz olması ve güzelliği sebebiyle yılda birkaç kez ziyaret eden turistlerde bulunuyor. Bisiklet gibi gezintilerde yapmak mümkündür. Abant Gölü’nün İstanbul ile arası 258 kilometre, Ankara ile arası 225 km uzaklıktadır.

Yedigöller

Bolu’nun doğası ve ikliminin güzel olması sayesinde Yedigöller Milli Parkı ortaya çıkmıştır. Yedigöller’de kamp yapma olasılığınızda bulunuyor. Yedigöller adını içerisinde barındırdığı tam tamına yedi gölden almaktadır. Göllerin isimleri ise Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl’dür. Yedigöller Bolu’nun temiz ve zengin oksijenli havasıyla birde bünyesinde bulundurduğu pek çok ağaç çeşidi ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Yedigöller Yığılca ve Mengen ilçeleri arasında yer almaktadır. İstanbul’a uzaklığı 310 kilometre, Ankara’ya uzaklığı ise 214 kilometredir.  

Salda Gölü

Salda Gölü masmavi magnezyum yönünden zengin suları ve nadir bulunan kil çamuru ile son yıllarda oldukça fazla ziyaretçi çekmektedir. Yakınlarında bulunan yemyeşil çam ormanları arasında kamp yapabilme imkanınız bulunuyor fakat gölün sahilinden biraz uzakta kalıyor denebilir. Salda Gölü sahiline araç girmesi yasaktır. Burdur’da bulunan Salda Gölü’nün şehir merkezine uzaklığı 35 kilometredir. 

Şavşat Karagöl

Karadeniz Bölgesi’nin hemen hemen her yeri adeta doğal bir sanat eseri gibidir. Artvin’de bulunan Karagöl’de doğal sanat eserlerinden birisidir. Karagöl Sahara Milli Parkı içerisinde bulunuyor. İçerisinde kamp ve karavan kampı yapabilirsiniz. Şavşat ilçesinde bulunan Karagöl, şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

Göl sever okurlarımız için ülkemizin en güzel göl rotalarını sıraladık. Deniz sever okurlarımız Antalya’da araç kiralama yaparak en güzel koylara, en güzel plajlara daha rahat ulaşım sağlayabilirler. Araç kiralama için Elitcar’ın web sitesini kullanabilirsiniz. Çok kolay bir şekilde araç kiralama yapabilirken, istediğiniz aracın 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.