Antalya’nın Keşfedilmemiş Cenneti: Adrasan

Antalya’nın Keşfedilmemiş Cenneti: Adrasan

AnasayfaBlogGeziAntalya’nın Keşfedilmemiş Cenneti: Adrasan
Gezi
Doğal & Tarihi
23 Mar 2022 10:55

Antalya denince akla kesinlikle deniz, kum ve güneş gelmektedir. Antalya’nın şüphesiz pek çok henüz keşfedilmemiş cenneti çok. Fakat biz bugün adı Adrasan olan bir cenneti anlatacağız.

Bölgeye havayolu ile gelmek isteyen kullanıcıların Antalya Havalimanı’ndan araç kiralama yaparak Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı, merkeze yaklaşık 95 kilometre uzaklıktadır. Adrasan'a şahsi aracı ile gelen ziyaretçiler, Kemer üzerinden ulaşabilirler.

Çevresi çam ağaçları ile bezenmiş ilginç bir koya sahiptir. Karadan denize doğru esen ters rüzgarlar sebebiyle, geçmiş medeniyetlerin yelkenlileri bu koya girememiş ve medeniyet izlerini Olympos, Antalya limanına taşımışlardır. Hazır geçmiş medeniyetler demişken biraz bölgedeki mitolojiden bahsedelim. Tarihi çevre gezilerini sevenler için maddeler halinde gezebilecekleri bölgeleri aşağıda verelim;

  • Olympos Antik Kenti
  • Sönmeyen ateşi ile Yanartaş
  • Phaselis (Geçmiş medeniyetlerin yelkenlileri rüzgarlardan ötürü Adrasan koyuna giremedikleri için medeniyetlerini buraya kurmuşlar)
  • Çıralı
  • Kaş
  • Demre
  • Myra
  • Patara
  • Xantos
  • Göynük Vadisi
  • Tahtalı Dağı Geçidi
  • Musa Dağı

Adrasan’da pek çok otel mevcuttur. Bu bölgede otelleri araştırarak kalacak yer sorunuzu da çözebilirsiniz. Tarih sever okurların bölgedeki tarihi araştırarak, bu bölgelere gitmeleri önerilir. Böylece bu bölgeler ile tarihi hikayeler arasında bir empati yapabilirsiniz. Buradaki medeniyetlerin hikayesi her tarih sever insanı etkileyecektir.

Gelelim doğal güzelliklerine, Adrasan tam 2 kilometrelik kumsala sahiptir. Bu kumsalın sol başı Dere mevkii olarak anılmaktadır. Koyun sağ başı ise pek çok otel ve pansiyona ev sahipliği yapmaktadır. Koyun başında ise Markız Tepesi yer almaktadır. 

Ayrıca bölgede tekne turu da yapılmaktadır. Bu teknelerin güzergahları genellikle Fener koyu, Suluadanın belirli koyları ve mağaraları olmaktadır. Bunlara ek olarak bazı tekneler, Korsan koyu, Sazak koyu, Ceneviz koyu, Fosforlu mağara ve Akseki Koyu gibi lokasyonlara uğramaktadır. Bu koyların sakin sularında yüzmesi de ayrı bir keyifli olur.

Adrasan’da Nerede Konaklanır?

Bu güzide cennete gelip, güzel koylarında yüzmeden olmaz tabi, fakat yüzdükten sonra insan yorulur ve şöyle güzel huzurlu bir gece geçirip deşarj olarak uyanmak hepimizin hayallerini cezbeder. 

Bu bölgeyi gezerken aman dikkat diyoruz karşınıza Caretta kaplumbağaları çıkabilir. Biliyorsunuz Antalya’nın pek çok bölgesi Caretta kaplumbağalarının üreme bölgesidir. Bu bölgede ise Çıralı ve Olimpos’ta üreme mevsiminde gece yavruların yumurtadan çıkışlarının mucizesini izleyebilirsiniz.

Adrasan sahilinde dediğimiz gibi pek çok otel mevcut. Buralarda konaklama ihtiyacınız var ise rahatlıkla giderebilirsiniz. Konaklamanın yanı sıra havayolu ile bölgeden geri dönüşünüzü de İstanbul 3. havalimanı’ndan araç kiralama yaparak organize edebilirsiniz. Bu sayede dönüşünüzü de havalimanı karmaşası olmadan halledebilirsiniz. Diğer illerde yaşayan okurlarımız da yaşadıkları illerin havalimanlarından araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek organize edebilirler. Dönüşü organize etmek genel olarak kimsenin aklına gelmez fakat bu hususta önem arz etmektedir. 

Konaklama geri dönecek olursak her ihtiyaca uygun olarak otel veya pansiyon bulunuyor fakat bu gezi veya tatil için çok bütçe ayırmamış olan okurlarımız için bölgede pek çok ücretli ve ücretsiz kamp alanları mevcuttur. Bu kamp bölgelerinde kendi yemeğinizi ve ekipmanınızı yanınızda getirmeyi unutmayın. Bazı kamp alanı işletmeleri yedek çadır ve ekipman sağlayabilir fakat bu sizin konforunuzdan vereceğiniz bir ödün olacağı için pek de önermiyoruz. Kendi ekipmanınızla planladığınız gibi bir tatil yapabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.