Alanya’da Gezilecek En İyi 10 Yer

Alanya’da Gezilecek En İyi 10 Yer

AnasayfaBlogGeziAlanya’da Gezilecek En İyi 10 Yer
Gezi
Doğal & Tarihi
10 Oca 2022 13:35

Adını tatille özdeşleştirilmiş, yazın cıvıl cıvıl sahilleri, eğlence mekanları ve turistleriyle hafızalara kazınan Antalya’nın en bilindik ilçelerinden biri Alanya. Antalya Havalimanı’na 125 kilometre mesafede bulunan turistik ilçe, yaz sezonunun en uzun yaşandığı yerlerin başında geliyor. Ayrıca araç kiralama seçenekleri de mevcut. Sizde Antalya’da araç kiralayarak daha rahat bir tatil geçirebilirsiniz. Gündüzü ayrı gecesi ayrı keyifli olan bu hareketli ilçede, gezip görmeniz gereken birbirinden güzel yerler, tarihi yapılar ve harika manzaralara sahip plajlar olduğunu da belirtelim. Gazipaşa Havalimanı Alanya şehir merkezine 42 kilometre mesafededir. Antalya Havalimanı’ndan ya da Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan araç kiralama ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz Alanya sonbahar aylarında da görülmesi gereken güzel bir ilçedir. Alman turistlerin aldıkları ev ve arsalar ile bu şirin ilçeye yerleşmesi nedeniyle, tüm dükkan ve kafelerinde Almanca yazılar ve menülerin karşınıza gelmesine şaşırmamanız gerektiğini belirtmeliyiz.

Alanya’da gezilecek yerlerden oluşan gezi rehberimizi sizlerle paylaşıyor ve keyifli geziler diliyoruz.

1. Alanya Kalesi:

Denizin tam dibinde yükselen, eşsiz manzaraya sahip kale hem deniz hem kara saldırılarına karşı avantajlı konumu ve büyüklüğü ile Türkiye’de bulunan kaleler arasında önemli bir yere sahiptir. M.Ö 4. Yüzyıldan itibaren aktif olarak kullanılan ve bu avantajı nedeniyle farklı millet ve medeniyetlerce yerleşim yeri olarak görülen kale, bu en görkemli halini ise Selçuklular döneminde elde etmiş ve günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır. Dış, orta ve iç kale olmak üzere üç bölümden oluşan kaleye Alanya’dan araç kiralama ile kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Ayrıca kaleye teleferik ya da toplu taşıma ile de ulaşmak mümkündür. Manzaralarına doyamayadağını bu harika kalenin içerisinde, aynı giriş bileti ile gezebileceğiniz Ehmedek kalesi olarak bilinen dış kalenin yanı sıra, Süleymaniye Camii, sarnıç, bedesten, Akşebe Sultan Mescidi, Gemili Mescid ve Selçuklu hamamı da yer almaktadır. İç kaleden Kleopatra Plajının kuşbakışı manzarasını izleyebilir ve birbirinden güzel gezi fotoğrafları çekebilirsiniz.

2. Dim Mağarası:

Konumu nedeniyle sahip olduğu eşsiz manzaraları ile Dim Mağarası, Alanya merkeze sadece 11 kilometre mesafesi ile mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında gelir. Bu güzel mağaraya ulaşmak için araç kiralamak istiyor ama kafanızdaki sorulara cevap bulamıyorsanız, araç kiralama ile kafanızdaki soru işaretlerini gideren Araç Kiralama Kontratı Nedir? yazımızı okumayı unutmayın. Dim Mağarası 232 metre rakımda Cebel Reis Dağı’nın batı yamacına konumlanmış olan mağara, içerisinde 50 ve 250 metrelik iki hol ve 18 derecelik serin havası ile ziyaretçilerin gözdesi olmuştur. Hemen girişinden Dim Çayı vadisi ve Alanya Kalesi manzaralarını izleyebilir, keyifli fotoğraflar çekebilirsiniz.

3. Dim Çayı:

Alanya ilçe merkezinin doğusunda yer alan dim çayı, üzerinde bulunan kahvaltı mekanları ile özellikle yabancı turistlerin dikkatini çekmeyi başaran doğal bir güzelliktir. Buz gibi suyuna girmek cesaret istese de manzaraları ve doğası için mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ailenizle keyifli bir gün geçirebileceğiniz Dim Çayı, çocuklarla gidilebilecek yerler arasında yer alıyor.

4. Alanya Seyir Terası:

Belediye işletmesi olan teras, piknik yapıp sevdikleriniz ile keyifli bir gün geçirmenizi sağlayacak, eşsiz manzarasına doyamayacağınız bir seyir tepesi. Bektaş Caddesi üzerinde bulunan seyir terasında, büfe ve kafeler de yer alıyor. Sabahın erken saatlerinde ya da gün batımında ortaya çıkan eşsiz manzaraya karşı kahvenizi yudumlamak ve dinlenmek isterseniz Alanya Seyir Terası tüm bu beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak.

5. Alanya Arkeoloji Müzesi:

M.Ö. 625 yılına ışık tutan yazıtlardan sütun ve sandıklara kadar bir çak tarihi eseri bir arada görme fırsatını yakalayabileceğiniz Alanya Arkeoloji Müzesi; aynı zamanda etnik ve tarihi kilim, tas, silah ve giysiler gibi eserlerin de sergilendiği etnograf müze alanına da ev sahipliği yapar. Alanya Kalesine çıkarken uğrayabileceğiniz müze, yaz ve kış aylarında ziyaretçilerine hizmet vermektedir.

6. Kleopatra plajı:

Sadece Alanya halkı ya da yerli turistlerin değil tüm dünyanın ilgisini üzerine çeken bu harika plaj Alanya Kızlar Pınarı Mevkiinde yer alırken girişi de ücretsiz. Mavi bayraklı plaj, altın rengi kumlara sahip ve oldukça uzun bir sahil şeridinde konumlanmış. Kleopatra’ya hediye edildiği rivayet edilen plaj, masmavi tertemiz denizi ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Yaz aylarında oldukça ilgi çeken plaj özellikle sabah saatlerinde serin sularda yüzmek ve güneşe doymak isteyenler için iyi bir alternatif.

7.Sapadere Kanyonu:

Alanya’ya 40 kilometre mesafede bulunan ve Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla 2008 yılında turizme kazadırılan kanyon, üzerinde bulunan 750 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru ile ziyaretçilerine yaz aylarında serinlik vadediyor. Piknik ve trekkinng yapabileceğiniz, şelale ve yeşile doyacağınız bu gizli cennet doğası ve havası ile Alanya’da yapılacaklar listesi içerisinde yer almayı kesinlikle hakkediyor.

8. Damlataş Mağarası:

Özellikle solunum sıkıntısı çekenlerin listelerine mutlaka almaları gereken bu özel mağara, yüksek nem ve karbondioksit içeren havası, içerisinde bulunan irili ufaklı sarkıt ve dikitleri ile mutlaka görülmeye değer. Keşfedildiği 1948 yılı itibari ile yapılan çalışmalar ve kazılar sonucu Türkiye’de turizme açılan ilk mağara olma özelliği taşıyan Damlataş Mağarası, en çok turist çeken mağara olması özelliği ile de biliniyor. Girişi ücretli olan bu mağarayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

9. Fosforlu Mağara:

Fosforlu Mağara, Damlataş mağarasına kadar gidilmişken mutlaka görülmesi gereken doğal bir güzellik. Damlataş Mağarası’nın yanı başında bulunan mağarayı yüzerek ya da küçük bir tekne ile dolaşılarak keşfedilebilir. Gündüz güneşin, akşam ve geceleri de ayın yansımalarının mağara içerisinde oluşturduğu ışıltılar bu mağaranın Fosforlu Mağara olarak bilinmesinde rol oynamış.

10. Korsanlar Mağarası:

6 metre yüksekliğindeki kaya oyuntusu içerisinde tekne ile ilerleyebileceğiniz, 10 metre genişliğe sahip bu mağara için, korsanların zamanında ganimetlerini kaleye ulaştırmak için kullandıkları rivayet edilir. Gizli bir geçit olduğu düşünüldüğünde bu kadar ilgi çekici bir mağara olması da kaçınılmaz oluyor. Mağarayı keşfetmek ve serin sularda yüzmek için yaz aylarında mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olduğunu belirtmeliyiz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.