3 Günlük Kısa Tatiliniz İçin Eksiksiz Bavul Hazırlama Rehberi

3 Günlük Kısa Tatiliniz İçin Eksiksiz Bavul Hazırlama Rehberi

AnasayfaBlogGüncel Bilgiler3 Günlük Kısa Tatiliniz İçin Eksiksiz Bavul Hazırlama Rehberi
Güncel Bilgiler
29 Nis 2022 10:00

Örneğin, Ankara’ya yolculuk yapan biri için uçuş öncesi bir işkenceye dönüşebilir fakat uçuş sonrasının işkenceye dönmemesi adına Esenboğa Havalimanı araç kiralama yapabilir. Çünkü uçuş öncesi havalimanı yetkilileri xray cihazında olağan dışı bir durum gözlemlediğinde valizinizi açmanızı isteyebilir. Kimse valizinin öyle sere serpe açılmasını istemez. Açıkçası bu durum genellikle yurt dışı seyahatlerinde çok görülmektedir. Peki en uygun valiz hazırlama teknikleri nedir, gelin hep birlikte bunu öğrenelim.

En uygun valiz seçimini yapın.

Üç günlük bir tatile çıkacağınız için aşırı büyük ve sert plastikten valizler tercih etmeyin. Çünkü valizin içerisi tam dolmazsa elinizde sadece büyük hacimli bir valiz olur. Havayolu ile seyahat edecekseniz tekerlekli, otobüs ile seyahat edecekseniz de daha çok omuza veya sırta geçirilen çantalar tercih edebilirsiniz.

Seyahatinize göre en uygun kombin seçiminizi yapın.

Çok kısa bir tatile çıkacağınız için giyeceğiniz her şeyi planlamanız valiz hacmi için iyi olacaktır. Yedek kıyafet olarakta bir kombin fazladan belirlemeniz daha iyi olacaktır.
Katlama yöntemleri işe yarayabilir.

Katlama yöntemleri bavul hazırlamanızda kesinlikle işe yarayacaktır. Çünkü genellikle kıyafetlerimizi dikdörtgen biçiminde katlarız. Fakat rulo şeklinde katlayarak kıyafetlerimizi daha az hacme kavuşmasını sağlayabiliriz. Yerleştirirken kazak, kot pantolon gibi kolay kolay kırışmayacak kıyafetlerinizi alta, kırışabilir kıyafetlerinizi üste koymanız önemlidir. Ayakkabılarınızı ise valizin alt kısmına, çoraplarınızı da ayakkabınızın içerisine koyabilirsiniz. Ayrıca bu tatile giderken yanınıza havlu gibi eşyalar almak yerine otelinize temiz havlular olup olmadığını sormanızda fayda var. Havlular valizinizde çok yer kaplayacağı için, valizinizde böyle bir tasarruf bayağı yer açacaktır.

Opsiyonel çözümleri düşünün.

Yolda hemen hemen hepimizin canı sıkılabilir. Bu yüzden yol boyunca kendimize bir meşgale bulmalıyız. Yolda giderken varacağımız noktayı da organize edebiliriz. Örnek olarak Nevşehir’e gidiyorsanız, Elitcar’ın web sitesine girip Kapadokya araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz. Dilerseniz ekstra bebek koltuğu, ekstra kilometre gibi opsiyonları da satın alabilir ve fiyata dahil olan seçenekleri kontrol edebilirsiniz. Yolda sıkılmamak adına kitap yerine e kitap alabilirsiniz. Bunun dışında telefonunuzla çok ilgileneceğinizden yanınıza bir powerbank almanızda fayda olacaktır. 

Kozmetik ve bakım ürünlerinizi küçük kaplara yerleştirin.

Özellikle havayolu ile seyahat edecek okurların dikkat etmesi gereken bir konudur. Çünkü bu tarz sıvılar akabilir ve valiz içerisindeki kıyafetlere zarar verebilir. Ayrıca bu ürünleri üç günlük bir tatilde çok az kullanacağımızdan tek kullanımlık ürünlerde tercih edebilirsiniz. Veya halihazırdaki ürünlerinizi küçük küçük kaplara koyarak tatilde kullanabilirsiniz.

Bu makalemizde de pratik bavul hazırlama konusunu kaleme aldık. Umarız kısa veya uzun tatilleriniz de en uygun valizi bularak en pratik şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.